Poluarea din orase nu-ti afecteaza doar sanatatea, ci iti rapeste ani din viata.
Nu e tocmai o noutate, probabil ati auzit aceasta fraza sub diverse forme, dar din pacate nu vine insotita de nicio rezolvare. Noi venim cu solutia, la propriu si la figurat!

Ce este NanoTera?

Solutiile dezvoltate de NanoTera au proprietatea de a autocurata suprafetele pe care sunt aplicate. Prin fotocataliza, acestea dizolva moleculele complexe cu care intra in contact. Pentru a nu ne pierde in explicatii stiintifice, explicatia este simpla: Solutiile NanoTera sunt aplicate pe peretii exteriori sau interiori ai unei cladiri (plus pe multe alte suprafete), iar cand acestia intra in contact cu pete organice ( murdarie), virusi, bacterii, funghii, alergeni si poluare, le dizolva si lasa in urma doar molecule inofensive. Pe scrut, peretii se vor curata singuri, vor fi protejati de infiltratii si se vor transforma in filtre de aer pentru mediul din jurul lor.

Probabil ati auzit de capacitatea unor materiale de a respira sau de a purifica aerul din jur, ei bine, solutiile NanoTera ajuta ca orice cladire sa fie transformata intr-un organism viu ce ajuta la purificarea aerului din jur. Fie ca locuiti intr-un oras mare cu un nivel ridicat de poluare, fie ca doriti sa imbunatatiti calitatea mediului vostru inconjurator, stiinta ne ofera de aceasta data o solutie pentru a contribui activ la optimizarea calitatii vietii.

O amenintare invizibila

In general poluarea din orase este compusa din NOx, substante organice volatile de diferite dimensiuni (PM2,5 , PM10, etc.), virusi, bacterii, funghii, etc. Doar pentru ca nu le vedem, nu inseamna ca nu sunt acolo si ca nu ne influenteaza constant sanatatea. Poluarea se diminueaza in mod natural prin filtrare mecanica, (aerul poluat trece prin frunze, iarba, apoi cu ajutorul gravitatiei, particulele poluante se aseaza pe sol si suprafete) in combinatie cu fotocataliza. Fotocataliza este un proces natural, care dizolva efectiv aceste molecule organice complexe in molecule inofensive (oxigen, apa, azot, etc.). Solutiile NanoTera lasa natura sa isi urmeze cursul, facilitandu-i misiunea, iar pe tine te ajuta sa obtii o cladire mereu curata, cu aspect proaspat, in care apa nu se infiltreaza prin tencuiala si care mai mult decat atat, curata aerul pentru beneficiul tau si al celor din jur.

Parteneriatul cu Avangarde Forest

De aceea m-a sunat si Bogdan, vizualiza constructiile pe care le face sa fie curate pentru perioade lungi de timp si pe langa asta, sa imparta cu restul lumii beneficiile unui aer curat. Dupa niste teste la fata locului, am inceput colaborarea cu Avangarde Forest, facand prima cladire din Bucuresti care se autocurata si optimizeaza aerul inconjurator. Amplasat intr-o zona veche a orasului, in vecinatatea parcului Cazzavillan, imobilul a fost refacut tocmai pentru a onora cartierul si vecinatatile in care se inscrie. Proiectul (Republic of Architects) propune o imagine generala sobra a carei miza este integrarea atenta in contextul construit al cartierului. Aceleasi mize sunt sustinute prin discursul vizual si tactil al materialelor. Astfel, planul avansat al fatadei publice este tratat intr-o tehnica traditionala similara mai vechilor cladiri ale cartierului – tencuiala stropita, in timp ce coltul imobilului este ocupat de doua logii unde eleganta detaliilor si a finisajelor se deschid catre parc. Scopul final este creșterea calității vieții, iar acest dezvoltator cu viziune a fost dispus sa foloseasca din plin asul din maneca NanoTera: Nanotehnologia!
Putini constructori pun accent pe calitatea cladirii dupa ce au “predat lucrarea” din motive usor de calculat. Si mai putini pun acentul pe impactul pe care il are cladirea asupra mediului inconjurator in timpul constructiei si aproape nici unii dupa constructie. Sansele ca aceasta tehnologie sa ajunga la constructorul potrivit pareau foarte mici in fazele initiale ale proiectului NanoTera. Cu ajutorul Radio Gueriila, oferit prin Guerilla Camp, informatiile si produsele NanoTera au ajuns la oameni vizionari care au inteles importanta tehnologiilor avangardiste in aceste timpuri.

Construim cladirile viitorului, astăzi!

In curand NanoTera si Avangarde Forest vor incepe un al doilea proiect de amploare. Acesta are in vedere aplicarea solutiilor fotocatalitice in interiorul unui centru comercial care va gazdui pe langa magazine, sali de sport, restaurante, un spatiu educational pentru peste 300 de copii.
In urma fotocatalizei aceste spatii vor fi mai curate, decontaminate (virusi, inclusiv COVID-19, bacterii, inclusiv E.coli, Listeria, Stafilococul Auriu, funghii inclusiv mucegaiul), mai usor de intretinut si o sursa de aer curat.

Acestea sunt cladirile viitorului.
Hai si tu pe val!

Aplica solutile NanoTera pe pereti interiori si exteriori, gresie, faianta, marmura, sticla, ciment, asfalt, dale, caramida etc…!

Panouri fotovoltaice produc cu pana la 25% mai multa energie prin aplicarea solutiei NanoTera

Leave a Reply